Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2007 11:27 - Славия (Чикаго) – шампион на шампионите на Илинойс за 2007 година
Автор: seth Категория: Спорт   
Прочетен: 3133 Коментари: 1 Гласове:
0



Красимир Иванов –Къната:
Преди да говорим за финала да кажем няколко думи за този турнир. Това е така наречения турнир на Шампионите - осем отбора, които са шампиони в своите лиги се разпределят на две групи и играят по система на елиминиране.

Като дебютант отборът на Славия, случайно или не, се падна да играе в първия кръг с носителя на този трофей в последните 2 години, отборът на PALATINE CELTIC. Още при жребия видяхме усмивки по лицата на техните треньори - доволни, че ще играят с дебютанта в този турнир. Но не така мислехме ние - с много силна игра и 2:1 ги отстранихме от пътя си. На полуфинала срещнахме отбора на LINCOLN PARK типичен представител на американския сокър. С повече физическа мощ и твърда игра те бяха решени да ни елиминират, но срещнаха в наше лице един отбор устремен към финала. Дори и съдийската подкрепа за тях не можа да ни попречи да грабнем победата с 4:3.
Този турнир се играе успоредно с първенството ни в NSSL (Northwest Suburban Soccer League), където сме на първо място с пълен актив от 21 точки от 7 срещи. Ето защо поради натоварената ни програма дадохме и много жертви - постепенно от отбора по различни причини отпаднаха основни футболисти. Така на финала трябваше да излезем без АНАТОЛИ ВЪТЕВ, ВЕНЦИ ДИНКОВ, СТОЯН КОВАЧЕВ, ЛЮБОМИР БОНЕВ, ТОНИ ТОДОРОВ, което означаваше, че срещата ще бъди изключително тежка и за да я спечелим се нуждаехме спешно от няколко класни попълнения. Тогава усетихме подкрепата на другият български отбор BALKAN. Те ни преотстъпиха двамата си най-добри футболисти - ЙОРДАН НИЧЕВ и КИРИЛ СИРАКОВ, които с качествата си паснаха чудесно на нашият стил на игра. Други нови попълнения бяха, отлично игралите: македонецът САШО СЕМКОВ, босненецът ДАЛИБОР ЙЕВТИЧ и украинецът ВЛАДИСЛАВ ФРАНКО.
А сега по няколко думи за футболистите, които успяха да направят Славия #1 в щата Илинойс:
АТАНАС КОВАЧЕВ – вратар, заменил много успешно контузения СТОЯН КОВАЧЕВ (счупил ръка по време на мач на отбора преди 2 месеца); РИЧАРД ДЕНИЗОВ - играещият спонсор, на който Славия дължи просперитета си; ПЛАМЕН БЕЖАНСКИ - завърнал се от контузия, но с великолепна игра на финала; ХРИСТО ЦОНЕВ - завърнал се в отбора след 2 годишно отсъствие, с голям принос за победата; КРАСИМИР АЛЕКСАНДРОВ - прави изключителен сезон, игра във всички срещи и беше един от най добрите; ВЕНЦИ ДИНКОВ пропусна да играе на финала поради независещи от него причини, но с голяма заслуга за успешното представяне на отборът до тук; ТОНИ ТОДОРОВ – играчът, които е участвал в спечелването на всички трофеи за нашия отбор трябваше да пропусне този финал поради контузия; ИВАН ДРАГАНОВ пропусна последната среща поради получен червен картон на полуфинала, но със сърцатата си игра допринесе за класирането ни; ПЕТЪР ПЕТРОВ също заради картони пропусна финала, но неговото присъствие в отбора повдига нивото ни; СВЕТОЗАР САМАРОВ - новият плеймейкър на отбора, истински професионалист, от които зависи до голяма степен представянето на отбора; ЕМИЛ ТОНЧЕВ - голмайсторът на отбора за този сезон, заради бързината, която притежава много често го наричат "брат на малкия вятър".
Във финалната среща трябваше да играем срещу отбора на JAHBAT FC. Играчите му по националност са от Ямайка и притежават изключителни физически качества, бързина и техника. Но им липсваше тактическа грамотност и точно това беше нашия шанс за победа. Така още след първият съдийски сигнал заиграхме като отбор представител на европейския футбол с правилно групиране по терена и по-дълго владеене на топката. И успехът не закъсня - на контраатака бързоногият ЕМИЛ ТОНЧЕВ отбеляза два прекрасни гола. Това ни успокои, но и отпусна. Противникът ни се възползва от това и много бързо варна един гол. При резултат 2:1 завърши първото полувреме. На почивката казах на момчетата, че ако искаме да победим в тази среща трябва да изиграем много силна втора част. И наистина още в първите минути след чудесно изпълнен корнер, КИРИЛ СИРАКОВ намери непокрит ВЛАДИСЛАВ ФРАНКО, които с глава направи 3:1.  Преднината ни вече бе добра, но този път отборът не се отпусна. Напротив много скоро, отново чрез контраатака ЕМИЛ ТОНЧЕВ вкара решаващия според мен гол в мача 4:1!
Двадесетина минути преди края, това беше наистина тежък удар за отбора на JAHBAT и те не можаха да издържат. Последваха нови четири гола, два от които на ЙОРДАН НИЧЕВ спокойно биха намерили място в учебниците по футбол. Така при резултат 8:1 дойде последният съдийски сигнал на тази среща и началото на еуфорията от победата защото да си  №1 в щата ILLINOIS означава да си най добрият между над 110 отбора състезаващи се в петте лиги на щата. Това наистина е достойно, както и това, че отборът на СЛАВИЯ ще представлява Илинойс на регионалните междущатски игри стартиращи на 28 юли 2007 година. Едно ново предизвикателство и една нова надежда за победа.


image
Прави от ляво на дясно: СТОЯН КОВАЧЕВ, ХРИСТО ЦОНЕВ, АТАНАС КОВАЧЕВ, ЕМИЛ ТОНЧЕВ, КРАСИМИР ИВАНОВ-Къната (треньор), ВЛАДИСЛАВ ФРАНКО, САШО СЕМКОВ, МИЛЕН ХРИСТОВ, ТОНИ ТОДОРОВ, ИВАН ДРАГАНОВ
Клекнали: ПЕТЪР ПЕТРОВ, РИЧАРД ДЕНИЗОВ(спонсор), ПЛАМЕН БЕЖАНСКИ, ЙОРДАН НИЧЕВ, СВЕТОЗАР САМАРОВ, ДАЛИБОР ЙЕВТИЧ, КРАСИМИР АЛЕКСАНДРОВ и КИРИЛ СИРАКОВ
Всичко за мача и много снимки от сайта на П. Стаматов


Тагове:   шампион,   Чикаго,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - nepovtorimo
01.04.2009 23:27
tova za mene e ne6to koeto mn otboti ot bulgaria nmqdamojat da napravq
no se pak tva sa igrachi i vsichko se dalji na tex i na texniq trenor 6toto bez nego ni6ot nema da stane nqma koi da im vdigne duha i dai im dade samucguvstvie
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: seth
Категория: Други
Прочетен: 625752
Постинги: 280
Коментари: 272
Гласове: 4833
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Официалният блог на Pilcho
2. Сайтът на Flower
3. За всекидневно кликане!
4. Сайтът на Лили
5. Радио S
6. Сайтът на Джоуди
7. Погребения
8. Некролози
9. Как ще умреш? Разбери веднага :)
10. Разкопай гробовете и спечели!:) Игра:)
11. Давут Гюлоглу
12. Библията
13. Футболните прогнози, които се сбъдват
14. Борат Сагдиев
15. Delikanli
16. Сайтът на Тони - изключително отзивчив футболен колекционер, който може да намери всеки мач, който е предаван по телевизията.
17. Блогът за автентична поезия
18. ЗАЯВЛЕНИЕ
19. КЛИКНИ ТУК!
20. Бруталната зона
21. Кликни тук и се регистрирай!
22. Африка на живо
23. Радио ПРАС! - само нови неща
24. Пилчова гора
25. Кога ще умреш? Разбери веднага!
26. Порталът на мъртвите германски актьори
27. Имате погребение, панахида, помен в Благоевград? Не сте от там? Изморени сте от път и скръб? Не се тормозете! В самите гробища има хотел! "Пилевски" - хотелът във вечността! Тренировка за отвъдното!